sobota 8. septembra 2012

Slovácke slávnosti vína - Uherské Hradište

V dnešný deň sme sa vybrali na dvojdňový X. ročník Slováckych slávností vína, ktoré sa konali v srdci Slovácka - v Uherském Hradišti. Ide o slávnosti plné lahodného vína, folklóru, ľudových tradícií, kultúry a pestrosti slováckych krojov. Nájdete tu množstvo stánkov s umeleckými výrobkami, skvelým jedlom a v neposlednom rade vynikajúcim vínkom a burčákom :) Ako praví gurmáni sme nemohli neochutnať grilovaný oštiepok s brusnicovou marmeládou a miestne vínko. Tento festival vám okrem iného ponúka aj možnosť pozrieť si pamiatky tohto mesta, a to úplne zadarmo. My osobne sme nakukli do mestskej radnice, bývalej väznice - umeleckej školy, kde som bola unesená obrazmi, ktoré túto školu zdobili....pár som ich aj nafotila, však posúďte sami.
Cestou späť sme sa ešte zastavili v úžastnej vinotéke, kde sme si kúpili skvelé vínko - nemôžem sa už dočkať, keď ho ochutnám :)
Táto skvelá akcia trvá do nedele....takže pokiaľ ste "minimálne" milovníkmi dobrého jedla a vínka, rozhodne si túto akciu nenechajte ujsť.

"Znalosť vína môže byť radosťou po celý život človeka"
                                                                 E. Hemingway


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára